Kot mojej sąsiadki nie chce wyjść z mojego domu

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć,

Słuchajcie, od paru miesięcy, jak wracam z zajęć, bawię się przez chwilę na ulicy z kotem mojej sąsiadki, tyle że od 4 tygodni ta panienka na dobre zadomowiła się u mnie... I naprawdę nie chce wyjść, już ze 4 czy 5 razy wystawiałam ją „siłą” na zewnątrz, ale zawsze znajduje sposób, żeby wrócić. Bardzo ją lubię, ale zaczynam mieć poważne problemy z sąsiadką, która grozi mi wezwaniem policji... Mam już naprawdę dość tego, że dzwoni do moich drzwi o każdej porze dnia i nocy, oskarżając mnie o kradzież kota i wyzywając od najgorszych... Pytałam już znajomych, ale nikt nie wie, jak ją stąd wygonić, więc zwracam się do Was... Jeśli macie jakieś rady, chętnie ich posłucham :)

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

46 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • ?
    Zgłoś

Przejęłam kota, skoro ona kupiła sobie drugiego i już go nie chce...

Sama przyszła mi powiedzieć, że nie chce już, cytuję: „trzymać tego czegoś, co nie ma szacunku dla swojego właściciela i że nie chce go więcej widzieć u siebie, bo Bóg wie, co mu zrobi”.

Serio?

Najbardziej szokujące w tym wszystkim jest to – sama nie wiem – czy fakt, że po prostu oddała ci tego kota, czy to, że kupiła sobie kolejnego...

Mój Boże.

Jest jedna rzecz, której nigdy nie zrozumiem: tacy ludzie, którzy koniecznie chcą mieć zwierzaka, ale nie potrafią wziąć za niego odpowiedzialności. A najgorsze jest to, że ona bierze następnego...

Mam nadzieję, że z tym nowym kotem sytuacja się nie powtórzy.

W sumie możesz przejąć inicjatywę i wrócić na komisariat, tam gdzie zgłaszałeś sprawę, żeby ich uprzedzić, że ta kobieta planuje mieć kolejnego kota.

Ech, strasznie mnie przybijają tacy ludzie...

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    No na razie to trochę masakra. Właściwie, dopóki nie bywał u nas tak „naprawdę” cały czas, to jakoś to z Kitty szło, ale teraz zaczęła się regularna wojna... Nie do końca rozumiem, o co w tym wszystkim chodzi, skoro wcześniej dogadywali się super :3 Szczerze mówiąc, mam to gdzieś, czy ona przyjdzie mi zawracać głowę, czy nie. Sama przyszła mi powiedzieć, że już nie chce, cytuję: „trzymać tego czegoś, co nie ma szacunku dla swojego właściciela i nie chce go więcej widzieć u siebie, bo inaczej Bóg wie, co mu zrobi”. Mam tylko nadzieję, że jej drugi kot nie wpadnie na genialny pomysł, żeby wprowadzić się do mnie x)
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Słuchaj, taka rada: koniecznie spisz umowę przekazania i zarejestruj chipa na swoje nazwisko, bo inaczej ona może ci naprawdę narobić problemów...
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    No nieźle, to aż niewiarygodne, jak szybko sprawiła sobie nowego kota. Moim zdaniem ona chciała ci po prostu uprzykrzyć życie albo wytoczyć proces, żeby wyciągnąć od ciebie kasę, bo widać gołym okiem, że wcale nie zależy jej na tym zwierzaku. Ale bardzo się cieszę, że masz już w końcu święty spokój – kotu na pewno jest u ciebie o niebo lepiej.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Mieszkam w domu :) Zgłosiliśmy sprawę na policję i od razu przestała mnie nękać. Za to odzyskałam/em kota, bo ona kupiła już sobie innego i tamtego po prostu już nie chce...
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Możesz spróbować go zwabić od siebie do sąsiadki, ale jeśli ta trasa jest za długa, to nie dam rady Ci pomóc (chyba że wpadnę na jakiś nowy pomysł).
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

A tak na początek – mieszkasz w mieszkaniu czy w domu?

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Nie wiem, jak pomóc ci przegonić kota sąsiadki z twojego domu, ale jeśli chodzi o to nękanie, mogłabyś zostawić kartkę na drzwiach na noc. Napisz na niej, że to nie ty zawiniłaś, tylko ona – przecież nie więzisz jej kota, to on sam się do ciebie wprasza. No i przede wszystkim zaznacz, że nachodzenie cię w środku nocy jest nie w porządku, bo pewnie masz w ciągu dnia ważne sprawy i potrzebujesz porządnie się wyspać.

Zgadzam się z tobą, że nie masz powodu, żeby blokować swoją klapkę. Nie będziesz przecież karać swojego kota przez zwierzaka sąsiadki. To ona powinna zablokować swoją klapkę, tylko musi to w końcu zrozumieć!

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    No i jak tam sytuacja z tą sąsiadką?
    Przetłumaczony francuski
    Farfalla56
    Farfalla56 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

No tak, zgoda, ale to, że jest upierdliwa, nie znaczy od razu, że znęca się nad kotem. Nie mówię, że sąsiadka ma rację (nie, nie 👎), ale nie ma co wszystkiego wrzucać do jednego worka. W każdym razie na zdjęciach nie wygląda na skrzywdzonego.

Przetłumaczony francuski
  • 20 komentarzy na temat 46

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post