Kot mojej sąsiadki nie chce wyjść z mojego domu

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć,

Słuchajcie, od paru miesięcy, jak wracam z zajęć, bawię się przez chwilę na ulicy z kotem mojej sąsiadki, tyle że od 4 tygodni ta panienka na dobre zadomowiła się u mnie... I naprawdę nie chce wyjść, już ze 4 czy 5 razy wystawiałam ją „siłą” na zewnątrz, ale zawsze znajduje sposób, żeby wrócić. Bardzo ją lubię, ale zaczynam mieć poważne problemy z sąsiadką, która grozi mi wezwaniem policji... Mam już naprawdę dość tego, że dzwoni do moich drzwi o każdej porze dnia i nocy, oskarżając mnie o kradzież kota i wyzywając od najgorszych... Pytałam już znajomych, ale nikt nie wie, jak ją stąd wygonić, więc zwracam się do Was... Jeśli macie jakieś rady, chętnie ich posłucham :)

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

46 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • ?
    Zgłoś

No tak, racja, nie pomyślałem o tym! Zobaczymy, co odpisze ;)

Przetłumaczony francuski
    A
    Antho70 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Może Lolz ma drzwiczki dla kota i ta kotka wchodzi przez nie do domu.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Kiedy piszesz, że kot do Ciebie przychodzi, masz na myśli do środka? Czy tylko do ogrodu?

Dla mnie, jeśli on kręci się tylko po ogrodzie, to policja pewnie ją po prostu wyśmieje, bo to przecież kot, który sobie „wędruje”.

Jeśli wchodzi do środka, to znaczy, że mu otwierasz drzwi (patrząc na temperaturę, wątpię, żebyś zostawiał otwarte okna czy drzwi przez cały dzień). A jeśli wejdzie do środka, kiedy na przykład wietrzysz, to po prostu wystaw go z powrotem na zewnątrz.

Twoja sąsiadka ma chyba nieźle niepokolei w głowie!! ^^

Przetłumaczony francuski
    Solenneb
    Solenneb Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Przepraszam, ale kot wychodzący zawsze będzie łaził po sąsiadach, bez względu na to, czy jest mu u siebie dobrze, czy nie... Moja Sushi jest u nas bardzo szczęśliwa, ale często przesiaduje u sąsiadki, bo ta też jest z nią bardzo zżyta... To wcale nie oznacza, że mój kot nie jest u nas szczęśliwy... Za to reakcja twojej sąsiadki jest kompletnie śmieszna! Tak jak inni już pisali – jeśli jej się to nie podoba, niech trzyma swojego kota zamkniętego w domu!
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Nie, nie, jej kot ma jak najbardziej czipa. Po prostu zgłoszę sprawę na policję. Jeśli ona nie chce załatwić tego polubownie, to nie widzę powodu, dla którego ja miałabym to robić.. :)
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Kot mojego sąsiada do mnie przychodzi i nie ma absolutnie żadnego problemu między mną a sąsiadami...

Sąsiadka jest jednak w błędzie, jeśli kotka nie ma czipa (sam tatuaż już w świetle prawa nie wystarczy), skoro zwierzę biega samopas.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Taaak :)

No i tak właśnie zrobię, skoro ona najwyraźniej nie chce mnie odpuścić, a kot... no cóż, on też chyba nie zamierza się nigdzie wybierać.

Mam to samo, zwłaszcza że kot, któremu jest dobrze u siebie, raczej nie idzie mieszkać do kogoś innego, no ale ona najwyraźniej postanowiła trochę pogłupieć.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Ale słodziak :-)

No, tak jak już było mówione (zwłaszcza że ona najwyraźniej nie chce zrozumieć), radzę ci zgłosić sprawę o nękanie i przypomnieć sąsiadce o przepisach dotyczących puszczania zwierząt samopas.

Strasznie mnie irytują tacy ludzie – nic nie robią, żeby upilnować kota w domu, a potem przychodzą z płaczem...

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

No cóż, wciąż nie rozwiązałem swojego problemu i najwyraźniej sąsiadka była szybsza ode mnie, bo powtórzyła mi (chyba ze 30 razy), że zgłosiła kradzież... Ale i tak chciałem wrzucić zdjęcia tej uroczej kuleczki, która postanowiła u mnie zamieszkać :3

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Szczerze, jak jakiś kot przychodzi do MNIE do domu, to nie mam żadnych oporów, żeby go pogłaskać, jeśli tylko ma na to ochotę. Nie mam sobie nic do zarzucenia – kot wychodzący idzie tam, gdzie mu się podoba. Jeśli ma ochotę do ciebie zaglądać, to będzie to robił. Jeśli sąsiadka nie jest zadowolona, to ma tylko dwa wyjścia: albo trzymać go u siebie, albo zbudować mu bezpieczną wolierę. Nie chce? No to trudno, jej problem. Nie ma prawa cię nękać, skoro jej kot biega samopas ;-)
    Przetłumaczony francuski
  • 40 komentarzy na temat 46

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post