Mały Harley, kotek, który nie „ugniata”

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Zorientowałam się dzisiaj rano, podczas porannego przytulania z małym Harleyem na łóżku, że on nigdy nie „ugniata”, nawet gdy jest mu super dobrze. Mruczy, i to bardzo, nawet mocniej niż te dwa starsze, ale nie ugniata łapkami. Skoro ten odruch jest związany z bardzo wczesnym dzieciństwem i ssaniem mleka, a on został zabrany od mamy w wieku zaledwie miesiąca, to czy to może być przyczyną? Nie zdążył wyrobić sobie tego odruchu?

Félia i Gatsby ugniatają, każde w innych okolicznościach. W przypadku Félii (która była z mamą i rodzeństwem do 3,5 miesiąca) dzieje się to na moich udach, kiedy się przytulamy, a Gatsby (został z rodziną do 3. miesiąca życia) ugniata, gdy szykuje się do ułożenia w jakimś wyjątkowo miękkim i puszystym miejscu.

Dziwi mnie to, bo wydawało mi się, że jednym z objawów zbyt wczesnego odłączenia od matki jest właśnie nadmierne ugniatanie połączone z ssaniem koca czy materiału. Czyżby mój maluch był wyjątkiem?

Drzemka tuż przy starszej siostrze

Mały Harley, kotek, który nie „ugniata”

Mój mały misio ;)

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

32 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • C
    Civa Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

P'titefleur, Voyou musi być strasznie podobny do swojego taty! lol

Przetłumaczony francuski
    C
    Civa Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Euquinorev, Pinks, P'titefleur, wasze koty są wszystkie przepiękne! 3 I moim zdaniem twój Voyou bardziej wdał się w tatę niż w mamę! lol

Przetłumaczony francuski
    P'titefleur
    P'titefleur Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Zdjęcie Voyou

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Tak, Jocya, mój maluch robi się naprawdę przepiękny :)

Czyli Théo jest taki sam jak Félia ;)

Dzięki Neko :)

To właśnie robią koty przednimi łapkami, kiedy czują się dobrze – na przykład na naszych kolanach podczas przytulania albo na jakimś materiale przed snem.

Twoje drugie zdjęcie jest prześmieszne, P'titefleur! Mam podobne, jak Gatsby był całkiem mały – brakowało mu tylko puszki piwa! Lol

Przetłumaczony francuski
    P'titefleur
    P'titefleur Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Mój rudzielec Voyou strasznie dużo ugniata łapkami. Wzięliśmy go, gdy miał dwa miesiące – wiem, że to o wiele za wcześnie. Taki z niego francusko-kameruńczyk: mama perska, a tata to wielki rudzielec z okolicy, który akurat przechodził obok... hehe [img

|p-titefleur_50d0abe386aca.jpg]

Flemming za to właściwie nie ugniata, wzięliśmy go, jak miał trzy miesiące

zwany paszą... haha

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Super zdjęcia, Equinorev i Pinks :)

Mam pytanie, co to znaczy „ugniatać”?

możecie zajrzeć na moją stronę z rysunkami:

http://kirlia.webnode.fr

Przetłumaczony francuski
    Mamie-Persan
    Mamie-persan Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Bardzo podoba mi się to drugie zdjęcie, Harley zrobił się naprawdę przepiękny.

Théo ugniata łapkami, gdy tylko wskoczy mi na kolana – to taki kochany, wielki pieszczoch.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    W sumie to żartowałem tylko w połowie, bo faktycznie nie widzę, jak geny koloru sierści mogłyby wpływać na zachowanie. No ale cóż, genetyka skrywa tyle niesamowitych rzeczy ;) Tak czy inaczej, wciąż się zastanawiam, dlaczego niektóre koty nie ugniatają łapkami, zwłaszcza jako maluchy.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Nie wydaje mi się, żeby to była cecha charakterystyczna rudzielców. Miałem ich już kilka i z tego, co pamiętam, inne też ugniatały łapkami.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Niezła przylepa z tej Pinks! :)

Padam ze śmiechu z pozycji Goupixa XD

U mnie to samo Civa, Harley też mnóstwo mruczy

Dziewczyny, to może jakaś cecha rudzielców? To, że nie ugniatają łapkami? W każdym razie uspokoiło mnie to, że zdarza się to wielu kotom. W sumie nie byłam jakoś bardzo zaniepokojona, ale przyznam, że mnie to dziwiło, bo pierwszy raz mam kota, który nie ugniata.

Przetłumaczony francuski
  • 30 komentarzy na temat 32

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post