Moja kicia zjadła styropian, pomocy!

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć, dobry wieczór.

Słuchajcie, mam problem. Dzisiaj po powrocie z pracy razem z mamą i bratem zobaczyliśmy, że kosz na śmieci jest kompletnie rozszarpany, a obok leżała styropianowa tacka, taka trochę "pogryziona". Prawie na pewno moja kicia, Mystic, ją zjadła! Odkryłam to kilka godzin temu i nie mam w domu oleju parafinowego! Nie mam pojęcia, ile tego mogła zjeść. Co mam robić? Czy powinnam biec z nią jutro do weterynarza, biorąc pod uwagę, że krucho u mnie z kasą? (pracuję tylko dorywczo w wakacje, żeby opłacić prawo jazdy). Czy może powinnam poczekać na jakieś "objawy"? (na razie Mystic śpi sobie spokojnie na łóżku). Strasznie się boję, że ją stracę, bo wiem, że to może być toksyczne, a nawet śmiertelne! Wielkie dzięki za wszelkie rady.

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

42 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • ?
    Zgłoś

Sąsiedzi odpadają, rodzina spoza domu też nie, może jacyś znajomi... Czy ktoś z Was ma pojęcie, ile to kosztuje? Dzięki wielkie!

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Czy moja kotka naprawdę może od tego umrzeć? Czy jest szansa, że z tego wyjdzie? Próbuję znaleźć kogoś ze znajomych, kto mógłby mnie tam podwieźć jutro przed pracą, dzięki!

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Sąsiedzi, znajomi, rodzina spoza Twojego domu.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Nie mam prawa jazdy i mieszkam na wsi, w mojej okolicy nie ma żadnego weterynarza, więc potrzebuję auta, żeby tam dotrzeć. Wiem o tym, naprawdę wiem, ale nie mam pojęcia, co robić – nikt nie chce mnie tam jutro podwieźć...
    Przetłumaczony francuski
    P'titefleur
    P'titefleur Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Jeśli dojdzie do niedrożności, ona może umrzeć... a w przeciwnym razie konieczna będzie operacja, a wtedy nawet nie mówię ci, ile to kosztuje.....

Przetłumaczony francuski
    P'titefleur
    P'titefleur Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Masz 20 lat, nie potrzebujesz mamy, żeby zabrać swoją kicię do weterynarza.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Aha, i jeszcze jedna rzecz – jakie są objawy niedrożności? :(

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Ona musi jak najszybciej otrzymać pomoc, jeśli Twoja mama nie chce mieć w domu bardzo chorej kotki.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Dzięki za Wasze wiadomości, ale właśnie rozmawiałem z mamą i ona nie chce mnie zabrać do weterynarza jutro, nawet jeśli sam za to zapłacę, bo twierdzi, że ma o wiele za dużo spraw na głowie! Myślicie, że to może poczekać do pojutrza, aż znajdę kogoś, kto mnie tam zabierze, czy raczej nie? A może lepiej od razu dzwonić do weterynarza na dyżur? Wielkie dzięki!

Przetłumaczony francuski
    C
    Colombe Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Tak, zrób to, co radzi p'titefleur, posłuchaj jej! On na pewno Ci coś powie i Cię uspokoi, będziesz mieć wtedy spokojniejszą głowę! I koniecznie daj nam znać, co u Was słychać.
    Przetłumaczony francuski
  • 40 komentarzy na temat 42

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post