Moja kotka ma ruję non stop!

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Przygarnęłam małą kotkę, którą znalazłam na zewnątrz. Była chudziutka i w opłakanym stanie, więc zabrałam ją do domu. Nigdy wcześniej nie miałam kota (przez moje alergie), ale po prostu nie mogę patrzeć na porzucone zwierzęta pozostawione same sobie... Oczywiście zabraliśmy ją do weterynarza na kontrolę i po kilka porad, ale nikt nam nie wspomniał o słynnej rui...

Jest kochana, ale problem w tym, że ma ruję co drugi tydzień i jest to naprawdę uciążliwe. Nie wiem już, co robić. Chcemy ją wysterylizować, ale na ten moment finansowo nie damy rady zrobić tego od razu, chociaż mamy to w planach. Chciałam się dowiedzieć, czy jest jakiś sposób, żeby ją uspokoić, bo to się robi już prawie nie do zniesienia. Mamy ją od 3 miesięcy i tak jest całymi dniami – miauczy, ociera się o wszystko (nawet o psa, którego zazwyczaj unika albo atakuje) i tak na okrągło. Ja już wysiadam! Błagam, powiedzcie, że możecie mi jakoś pomóc =) ! Dzięki!

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

31 odpowiedzi
Sortuj według:
  • ?
    Zgłoś

Nie wiem, czy w Twojej okolicy są jakieś lecznice fundacyjne –

Są też stowarzyszenia oferujące pomoc u weterynarza, ale nie w każdym mieście – TOZ prowadził akcje sterylizacji –

Warto by też zajrzeć na strony dużych fundacji prozwierzęcych –

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

O rany, biedactwo, faktycznie była w marnym stanie. Całe szczęście, że ją przygarnęłaś! Jest naprawdę śliczna i widać ogromną różnicę, no powiem ci ^^

Koniecznie spróbuj dogadać się ze swoim weterynarzem, jestem pewna, że nie odmówi ci płatności w ratach. Dzięki temu będziesz mieć spokojną głowę, a twoja kicia przede wszystkim ;)

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Mój kot jest biały, mój pies czarny... podłogi mam białe, a meble czarne... pies zostawia czarną sierść na mojej białej podłodze, a kot sypie białymi kłakami na czarne meble!!!! Aaaa, chyba zmienię wystrój! xddd =)
    Przetłumaczony francuski
    C
    Civa Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

W moim przypadku to raczej biel powinnam/powinienem wykluczyć, mój kot jest czarny...

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

To prawda, jak masz zwierzaki, to niektórych kolorów po prostu trzeba unikać –

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

No cóż Nini, jak się ma psy i koty, to nawet jeśli uwielbiasz takie kolory ubrań, raczej się ich unika przez to, co wyprawia z nimi sierść.

Na takich kolorach kłaki to po prostu katastrofa.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

"No wiesz, myślę, że większość osób na tym forum wyeliminowała już czerń, granat i brąz ze swojej szafy!"

Nie załapałem o co chodzi ^^ To chyba przez to zmęczenie. No nic, buziaki dla Was i dla Waszych futrzaków! Do jutra ;)

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Dobranoc również Tobie, Coeur.

Ja też już uciekam w objęcia Morfeusza.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    No dobra, to uciekam już spać =) muszę jeszcze wyprowadzić psa =) mam nadzieję, że moja kicia da nam dzisiaj pospać! lol =) dzięki wam wszystkim za te super rady, to bardzo miłe z waszej strony =) dobrej nocy i do usłyszenia wkrótce =)
    Przetłumaczony francuski
    C
    Civa Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Zmiana sierści między tymi dwoma zdjęciami jest niesamowita! Widać, że ma u Ciebie wszystko, czego jej potrzeba :) Miłość i opieka czynią cuda...

Przetłumaczony francuski
  • 10 komentarzy na temat 31

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post