Ratunku!!! Moja kotka sika na podłogę w nocy

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Dobry wieczór,

Tak jak wspomniałam w tytule, mam 4-letnią kotkę, która w nocy zawsze sika w tym samym miejscu. Choćbyśmy nie wiem jak czyścili i szorowali to miejsce, ona zawsze tam wraca. Jej kuweta jest zawsze czysta – nawet jak posprzątam ją tuż przed snem, to w nocy i tak sika na podłogę.

Ma to przyzwyczajenie, odkąd ją mamy, czyli właściwie od małego.

Mamy też drugą kotkę (6 lat) i między nimi wszystko jest w porządku.

Nie wiemy już, co robić. Dlaczego ona sika tylko w nocy? I to każdej nocy? Nie zamykamy jej nigdzie, ma do dyspozycji całe mieszkanie.

Jeśli ktoś mógłby nam pomóc, będę bardzo wdzięczna, bo każdego ranka mamy ten sam „cyrk”. Mamy teraz 2-letnie dziecko i rano strach je wypuścić z łóżeczka, żeby w to nie wdepnęło.

Wydaje mi się, że gdyby to był problem zdrowotny albo stres, to robiłaby to też w dzień, a nie tylko w nocy. Mam mnóstwo pytań i żadnych odpowiedzi...

Z góry dziękuję wszystkim, którzy poświęcą chwilę, żeby mi odpisać.

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

7 odpowiedzi
Sortuj według:
  • C
    Cynkyl Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dobry wieczór, wiem, że minęło sporo czasu, ale mam dokładnie ten sam przypadek. 4-letnia kotka, która co noc sika w to samo miejsce (w kuchni). Jest wysterylizowana i próbowałam już postawić jej tam kuwetę, ale wtedy zaczęła sikać jeszcze gdzie indziej 😩.

To jest strasznie denerwujące.

Zrobiłam jej już:

* badanie moczu -> nic

* USG nerek -> nic

* kupiłam kuwetę XXL -> bez zmian

* zamontowałam czujniki ruchu, na wypadek gdyby panienka bała się ciemności 😅 -> guzik to dało

Krótko mówiąc, poza lekcjami jogi dla uspokojenia moich nerwów, nie znalazłam żadnego cudownego sposobu 🙄😽

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Jeśli ona wciąż sika w nocy w to samo miejsce, to czy próbowaliście już postawić tam kuwetę?

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Może to wynikać z lęku przed zostawaniem samemu w nocy.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Przykro mi to pisać, ale moje dwa koty są wykastrowane i nadal sikają. To albo kwestia przyzwyczajenia, albo zemsta za to, że kicia zostaje sama – tak przynajmniej powiedział mi mój weterynarz. Kot, który jest przyzwyczajony do stałego kontaktu z ludźmi w ciągu dnia, a w nocy zostaje sam, może się w ten sposób mścić. Powodzenia (kastracja nic tu nie da, a wręcz przeciwnie).
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Dzień dobry,

Nie, nie jest wysterylizowana. Ale czy myślicie, że to może być przez to?

Zastanawiałam się nad problemami z pęcherzem, ale potem pomyślałam, że gdyby faktycznie coś jej dolegało, to robiłaby to cały czas, a nie tylko w nocy. To jest właśnie w tym wszystkim najdziwniejsze.

Przetłumaczony francuski
    N
    Negrita2 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dzień dobry

Może ona ma jakieś problemy z pęcherzem albo nerkami, koniecznie musisz to obserwować.

Przetłumaczony francuski
    G
    Greylox Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć,

Czy jest wysterylizowana?

Przetłumaczony francuski
  • 7 komentarzy na temat 7

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post