Reakcja na kichanie

N
Niomé Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć, mam pytanie dotyczące zachowania mojego kota.

Za każdym razem, gdy kicham albo kaszlę, on przybiega do mnie i miauczy. Jeśli mam napad kaszlu, miauczy bez przerwy i niemal przykleja swój pyszczek do mojej twarzy. To miauczenie brzmi na takie zaniepokojone i dopytujące, nie umiem tego lepiej opisać.

Czytałam już parę razy, że koty mogą czuć się po prostu poirytowane takimi dźwiękami i stąd ich zachowanie. Ale nie mam wrażenia, żeby w tym przypadku o to chodziło. On reaguje nawet wtedy, gdy jest na drugim końcu pokoju. Co ciekawe, robi tak nie tylko przy mnie, ale też przy mojej siostrze – i tylko przy nas! Jeśli w pokoju jest ktoś inny (poza mną i siostrą), to w ogóle nie reaguje. Nie rozumiem dlaczego.

Jeśli ktoś z Was spotkał się już z takim zachowaniem u kota, dajcie znać, co o tym myślicie!

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

2 odpowiedzi
Sortuj według:
  • N
    Niomé Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Ojej, jakie to słodkie! On się naprawdę tak martwi!

Wielkie dzięki za odpowiedź!

Przetłumaczony francuski
    Blue_Cat
    Blue_cat Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Cześć, To dość częste zjawisko. Kiedy kicham, moje dwie kotki wpatrują się we mnie z dużym niepokojem. Koty mają niezwykle czuły i wrażliwy słuch, więc te dziwne dźwięki wydobywające się z ust ich ukochanej opiekunki po prostu je stresują. Ty i Twoja siostra jesteście dla nich najważniejszymi osobami, z którymi są silnie związane, stąd taka właśnie emocjonalna reakcja.
    Przetłumaczony francuski
  • 2 komentarzy na temat 2

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post