Tata nadepnął na mojego kota!!

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć! Dzisiaj rano w ciemnościach mój tata nie zauważył mojego kota i niefortunnie na niego nadepnął (przez to, że było ciemno, nie wie dokładnie, na jaką część ciała). Kociak głośno zamiauczał i uciekł. Przed chwilą wrócił do domu i wydaje się, że chodzi i zachowuje się normalnie, ale i tak się martwię... Na jakie sygnały powinnam zwrócić uwagę? Czy trzeba iść z nim do weterynarza, żeby sprawdzić, czy wszystko jest w porządku?

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

15 odpowiedzi
Sortuj według:
  • J
    Jaime_les_pieds_des_filles0 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dobry wieczór, no ja dzisiaj wieczorem czuję się naprawdę fatalnie. Mam ogromne wyrzuty sumienia😭 schodząc na dół w domu, nadepnęłam na mojego kota, który leżał na samym środku... dziwnie zamiauczał i teraz się na mnie obraził. Nie zasnę dzisiaj, to dla mnie za dużo😭 mam nadzieję, że do jutra mi wybaczy. Do tego sporo ważę, więc na pewno mocno to poczuł.

Cześć, osobiście marzyłbym o tym, żeby jakaś dziewczyna mnie tak podeptała stopami, chciałbym być Twoim kotem 😭

Przetłumaczony francuski
    P
    Pecaricourageux1044 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Mnie też się to zdarza

Przetłumaczony francuski
    P
    Pecaricourageux1044 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    To się zdarza bardzo często.
    Przetłumaczony francuski
    ProvetoJuniorConseil
    Provetojuniorconseil Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Potwierdzony ekspert
    Zgłoś

Cześć,

Nadepnięcie kotu na łapkę to tak naprawdę dość częsty wypadek, ale jeśli Twój pupil zachowuje się normalnie, nie ma powodów do niepokoju. Twój kot mógł po prostu głośno zamiauczeć ze strachu – jak to się mówi, skończyło się na strachu. Mimo wszystko warto poobserwować zwierzaka, żeby upewnić się, że nic go nie boli: spróbuj dotknąć łapki i sprawdź, czy nie reaguje inaczej niż zwykle. Zobacz też, czy nie pojawiła się jakaś opuchlizna lub zniekształcenie i zwróć uwagę, czy kotek nie kuleje i czy porusza się normalnie.

Pozdrawiam serdecznie,

Manon

Przetłumaczony francuski
    T
    Tif18 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Cześć wszystkim. Byłam na drabinie i nie zauważyłam mojego miesięcznego kotka – po prostu go przygniotłam. Niestety zaczął bardzo głośno miauczeć i kuleć, a potem prawdopodobnie doszło do krwotoku wewnętrznego. Widziałam, jak umiera. Czuję się z tym okropnie. Mój chłopak mówi, że to się zdarza i że to był tylko wypadek, ale ja strasznie się obwiniam. To go nie przywróci, a tak bardzo chciałabym, żeby to się nigdy nie wydarzyło.
    Przetłumaczony francuski
    Mcewn
    Mcewn Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Nadepnąłem na mojego 2-miesięcznego kotka (chyba trochę na główkę, ciałko i łapki), jak wracałem z pracy w butach roboczych. Bardzo się boję, bo on prawie nie reaguje. Niby trochę chodzi, jak próbujemy go do tego zachęcić, ale jak go budzimy, to zaraz znowu zasypia. Boję się, że coś mu się stanie, bo leży cały czas zwinięty w kłębek. Co robić????? Jak tam sytuacja po tych 2 dniach???? Dzisiaj zrobiłam to samo mojej kici! Dlatego pozwalam jej teraz spać na sobie, żeby móc ją uważnie obserwować.
    Przetłumaczony francuski
    V
    Valentin20 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Nadepnąłem na mojego 2-miesięcznego kotka (chyba trochę po głowie, ciałku i łapkach), jak wracałem z pracy w butach roboczych. Bardzo się boję, bo mały prawie w ogóle nie reaguje. Trochę chodzi, bo próbujemy go do tego zmusić, ale jak go budzimy, to zaraz znowu zasypia. Boję się, że coś mu się stanie, bo leży cały czas zwinięty w kłębek. Co robić?????
    Przetłumaczony francuski
    J
    Jadoreleschats Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Dobry wieczór, no ja dzisiaj czuję się naprawdę fatalnie. Mam ogromne poczucie winy😭 schodząc na dół, nadepnęłam na mojego kota, który leżał na samym środku... miauknął tak dziwnie, a teraz strzelił focha. Nie dam rady dzisiaj zasnąć, to dla mnie za dużo😭 mam nadzieję, że do jutra mi wybaczy. W dodatku trochę ważę, więc na pewno mocno to poczuł.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Mnie też się to przytrafiło! Mój kotek (miał wtedy 4 miesiące) też został nadepnięty!

Zabraliśmy go do weterynarza na wszelki wypadek, bo był jeszcze malutki. Weterynarz podawał mu morfinę przez dwa dni, ale nic poza tym. Dwa dni później czuł się już o wiele lepiej i biegał wszędzie jak zwykle :)

Tylko że to był mały kociak i jego kości to jeszcze w dużej mierze chrząstki, więc nie wiem, czy w Twoim przypadku będzie tak samo...

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Mnie też się to przytrafiło! Mój kotek (miał wtedy 4 miesiące) też został nadepnięty!

Zabraliśmy go do weterynarza na wszelki wypadek, bo był jeszcze malutki. Weterynarz podawał mu morfinę przez dwa dni, ale nic poza tym. Dwa dni później czuł się już o wiele lepiej i biegał wszędzie jak zwykle :)

Tylko że to był mały kociak i jego kości to jeszcze w dużej mierze chrząstki, więc nie wiem, czy w Twoim przypadku będzie tak samo...

Przetłumaczony francuski
  • 10 komentarzy na temat 15

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post