żel Mirataz

P
Pixel58 Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć,

Chciałbym się dowiedzieć, czy ktoś z Was stosował żel Mirataz? Czy zauważyliście poprawę i czy pojawiły się jakieś skutki uboczne?

Dzięki!

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

33 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pilouille
    Pilouille Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Cześć wszystkim, Moja kicia bierze Mirataz. Przybrała na wadze i ładnie je, ale bardzo dużo pije i ma biegunkę. Jeszcze dzisiaj widzę się z moją panią weterynarz. Moja kicia ma cukrzycę i mam wrażenie, że przez ten lek pije znacznie więcej.
    Przetłumaczony francuski
    S
    Suzy Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Ale dlaczego zadaje Pan/Pani to pytanie na forum zamiast zapytać swojego weterynarza? I jak to w ogóle możliwe, żeby radzić się farmaceuty zamiast lekarza weterynarii? Proszę mi wybaczyć, to nic osobistego, ale kompletnie tego nie rozumiem! Proszę skonsultować się Z WETERYNARZEM W TRYBIE PILNYM, A NIE Z FARMACEUTĄ, BANKIEREM CZY LEKARZEM RODZINNYM! To jest po prostu szaleństwo!

Eee, przecież to mój weterynarz to przepisał, a farmaceuta po prostu zrealizował receptę. Nie brałam tego „na oko”. Pytałam mojego weta, który zresztą widział moją kotkę i powiedział, że to nic poważnego, tyle że mała wydaje dziwne dźwięki przy jedzeniu i widać, że jej to nie pasuje – właśnie dlatego zadałam to pytanie!

Przetłumaczony francuski
    B
    Babekal Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Ale dlaczego zadaje Pan/Pani to pytanie na forum zamiast zapytać swojego weterynarza? I jak to w ogóle możliwe, żeby radzić się farmaceuty zamiast weterynarza? Proszę mi wybaczyć, to nic osobistego, ale zupełnie Pana/Pani nie rozumiem! Proszę NATYCHMIAST skonsultować się z WETERYNARZEM, A NIE Z FARMACEUTĄ, BANKIEREM CZY LEKARZEM RODZINNYM! To jest po prostu nie do pomyślenia!
    Przetłumaczony francuski
    S
    Zgłoś

Farmaceuta kazał mi smarować mu tym dziąsła zamiast skóry. Dopiero po 48 godzinach zorientowałem się, że to błąd. Czy to coś poważnego? Mój kot bardzo źle na to reagował – ślinił się i prychał, jak mu to nakładałem. Czy mogło dojść do jakiegoś zranienia albo podrażnienia?

Przetłumaczony francuski
    S
    Zgłoś

Farmaceuta kazał mi smarować mu tym dziąsła zamiast skóry. Dopiero po 48 godzinach zorientowałem się, że to błąd. Czy to coś poważnego? Mój kot bardzo źle na to reagował – ślinił się i prychał, jak mu to nakładałem. Czy mogło dojść do jakiegoś zranienia albo podrażnienia?

Przetłumaczony francuski
    ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Moja niemal wpadła w bulimię, ale od wczoraj widzę, że zaczyna się to u niej lepiej normować. Wszystko zależy też od tego, co dokładnie dolega kotu – jeśli to naprawdę poważny problem ze zdrowiem, to niestety niewiele to zmieni, ale każdy kot jest inny i twój może po prostu potrzebować więcej czasu. Jeśli chociaż trochę je, to już coś, bo moja w pewnym momencie nie jadła kompletnie nic i musiałam ją karmić na siłę.
    Przetłumaczony francuski
    P
    Zgłoś

Mija już 10 dni leczenia, a on naprawdę mało je :/

Mam nadzieję, że Wasze odzyskały już apetyt.

Przetłumaczony francuski
    E
    Esperance Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć Pixel,

Też mocno trzymam kciuki, żeby wyniki poszły w dobrym kierunku.

Jeśli chodzi o apetyt, moja kotka też dostaje maść do smarowania na wewnętrznej stronie ucha (Mirtazapina).

Przez pierwsze dni wydawała mi się dość apatyczna i zastanawiałam się, czy to nie przez ten lek.

Ale trzeba też wziąć pod uwagę inne leki. Ich małe organizmy walczą teraz z czymś naprawdę poważnym.

My też przecież nie mamy zbyt wielkiego apetytu, kiedy jesteśmy chorzy.

Najważniejsze, żeby w tym czasie nasze zwierzaki mimo wszystko jadły i piły.

Przetłumaczony francuski
    P
    Zgłoś
    Czekam na wyniki, mało je mimo żelu, to już 4. dzień. Zjada trochę mokrej karmy (bardziej tę galaretkę z wierzchu) i między 20 a 35 g suchej karmy, to mało :/
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Nie mam pojęcia, na czym dokładnie polega to leczenie, ale wiem, że istnieje. Pytanie tylko, czy faktycznie jest skuteczne... W każdym razie mam nadzieję, że ten maluch z tego wyjdzie.
    Przetłumaczony francuski
  • 10 komentarzy na temat 33

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post