Mój 3,5-miesięczny szczeniak chihuahua waży 2,4 kg – czy to normalne?

C
Cl-17 Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Adoptowałam szczeniaka chihuahua około 2 tygodnie temu. Ma 3 i pół miesiąca i waży 2,4 kg. Sprawdzałam w internecie tabele wagowe dla tej rasy i wydaje mi się, że mój maluch jest znacznie powyżej średniej. Czy to wynika z tego, że będzie po prostu większym chihuahuą, czy może taka waga jest uznawana za „normalną” dla szczeniaka w tym wieku?

Oto zdjęcie mojego malucha:

Mój 3,5-miesięczny szczeniak chihuahua waży 2,4 kg – czy to normalne?

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

12 odpowiedzi
Sortuj według:
  • J
    Jazz17 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    No, naprawdę śliczny!
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Moim zdaniem on nie ma głowy jak typowy chihuahua – ma mniej wypukłe oczy i dłuższą mordkę. To pewnie mieszaniec, a nie pies czystej rasy. Mam nadzieję, że nie zapłaciliście za niego tyle, co za rasowca. Ale jest przeuroczy (według mnie nawet ładniejszy niż standardowy chihuahua) :) Naprawdę nie przepadam za tą rasą, ale Twój maluch jest po prostu cudny!
    Przetłumaczony francuski
    Damathe
    Damathe Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Faktycznie, to nie jest rasowa chihuahua, ale wcale nie odejmuje mu to uroku 👌

Mam chihuahuę, która ma prawie rok i nie waży aż tyle (przy ostatnim ważeniu miał 2,2 kg).

Przetłumaczony francuski
    C
    Zgłoś

Wiem o tym. Moje pozostałe dwa psiaki są ze schroniska.

Przetłumaczony francuski
    Beaujabote
    Beaujabote Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

To sporo kasy :/

Zwłaszcza jeśli weźmiesz pod uwagę, że w fundacji czy schronisku zapłacisz około 1100 zł albo i mniej za psa, który jest już zachipowany, zaszczepiony, odrobaczony i wykastrowany.

Przetłumaczony francuski
    C
    Zgłoś

Tak, pewnie masz rację, to na pewno jakiś mieszaniec. Zapłaciłem za niego tylko około 1500 zł (nie był ani zaczipowany, ani zaszczepiony). Dzięki za wasze opinie :)

Oto jego zdjęcie z profilu:

Przetłumaczony francuski
    Ratonlaveur
    Ratonlaveur Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Uważam, że on wcale nie ma pyszczka jak chihuahua – ma mniej wyłupiaste oczy i dłuższą kufę. To pewnie mieszaniec chihuahuy, a nie pies rasowy. Mam nadzieję, że nie zapłaciłeś za niego tyle, co za rasowca.

Ale jest przeuroczy (moim zdaniem nawet bardziej niż zwykła chihuahua) :)

Przetłumaczony francuski
    Kikaah
    Kikaah Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Masz może jego zdjęcie z profilu, jak stoi? Mam wrażenie, że ma dość krótkie łapki, pewnie to jakiś mieszaniec.

Przetłumaczony francuski
    L
    Lacurieuse Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

To po prostu miks chihuahua. Rzeczywiście będzie cięższy niż taki rasowy piesek, ale to i tak będzie mały psiak.

Przetłumaczony francuski
  • 10 komentarzy na temat 12

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post