Mój 3,5-miesięczny szczeniak chihuahua waży 2,4 kg – czy to normalne?
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Faktycznie, to nie jest rasowa chihuahua, ale wcale nie odejmuje mu to uroku 👌
Mam chihuahuę, która ma prawie rok i nie waży aż tyle (przy ostatnim ważeniu miał 2,2 kg).
Wiem o tym. Moje pozostałe dwa psiaki są ze schroniska.
Zwłaszcza jeśli weźmiesz pod uwagę, że w fundacji czy schronisku zapłacisz około 1100 zł albo i mniej za psa, który jest już zachipowany, zaszczepiony, odrobaczony i wykastrowany.
Tak, pewnie masz rację, to na pewno jakiś mieszaniec. Zapłaciłem za niego tylko około 1500 zł (nie był ani zaczipowany, ani zaszczepiony). Dzięki za wasze opinie :)
Oto jego zdjęcie z profilu:

Uważam, że on wcale nie ma pyszczka jak chihuahua – ma mniej wyłupiaste oczy i dłuższą kufę. To pewnie mieszaniec chihuahuy, a nie pies rasowy. Mam nadzieję, że nie zapłaciłeś za niego tyle, co za rasowca.
Ale jest przeuroczy (moim zdaniem nawet bardziej niż zwykła chihuahua) :)
Masz może jego zdjęcie z profilu, jak stoi? Mam wrażenie, że ma dość krótkie łapki, pewnie to jakiś mieszaniec.
To po prostu miks chihuahua. Rzeczywiście będzie cięższy niż taki rasowy piesek, ale to i tak będzie mały psiak.