Dlaczego moja suczka tak dyszy w samochodzie?

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Dzień dobry, moja suczka zaczyna dyszeć, gdy tylko wsiądzie do auta, i nie przestaje niezależnie od tego, jak długo trwa podróż. Po dojechaniu na miejsce jest bardzo zmęczona. Czy moglibyście mi doradzić, co z tym zrobić? Z góry dziękuję.

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

9 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Wolfman
    Wolfman Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Mała kuracja homeopatyczna na pewno mu dobrze zrobi.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Pies mojego taty też tak robi i to przez stres, ale najlepiej podpytaj swojego weterynarza, bo może to po prostu choroba lokomocyjna.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Mój york też tak robił w aucie, dopóki nie skończył półtora roku (teraz już normalnie znosi podróże). Twoja sunia po prostu stresuje się w samochodzie i źle się czuje; zwłaszcza gdy jest gorąco (klima) albo zimno (ogrzewanie)!

Musisz dać jej trochę czasu, żeby mogła się do tego przyzwyczaić.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Cześć! Mam to samo z moją sunią. To często są objawy stresu, ale też mdłości, czyli choroby lokomocyjnej – moja psinka właśnie tak ma i strasznie się ślini w samochodzie. Możesz to ogarnąć, przyzwyczajając ją do auta: dawaj jej tam jeść i baw się z nią w środku. Jak już się przyzwyczai, możecie zacząć od krótkich tras i stopniowo, krok po kroku, je wydłużać, aż w końcu dacie radę pojechać w dłuższą podróż :)
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Tak, to stres, bo pies mojej kuzynki, który też jest yorkiem, robi to samo. Weterynarz dał mu środek uspokajający do stosowania tylko w czasie podróży i jest o wiele lepiej...

Idź do swojego weterynarza.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Mój cocker spaniel robił tak dawno temu w aucie i mój weterynarz potwierdził, że to właśnie ze stresu... Za każdym razem, gdy zabierałam go gdzieś samochodem, musiałam mu dawać coś na uspokojenie, żeby go wyciszyć.

Przetłumaczony francuski
    Wolfman
    Wolfman Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Mój ma długą sierść i tak nie robi.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Moja też tak robi, ale podobno robią tak, bo się pocą.
    Przetłumaczony francuski
  • 9 komentarzy na temat 9

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post