Pomocy! M3j pies połyka bieliznę

C
Clacla83 Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Hej, mam 5-miesięcznego malinois i to już czwarty raz, kiedy pożera nam bieliznę... Razem z chłopakiem bardzo uważamy, żeby nie zostawiać żadnych majtek ani skarpetek od czasu pierwszego incydentu, ale mimo to on zawsze znajdzie spos3b, żeby je skądś podwędzić... nie mam pojęcia jak... Dzisiaj wieczorem znowu zwymiotował majtki... Podałam mu olej parafinowy, tak jak radził weterynarz, i pilnuję, żeby pił dużą ilość wody... Nie wiem już, co robić, żeby przestał je połykać. To może być dla niego bardzo niebezpieczne i doprowadzić do niedrożności jelit, jeśli ciało obce utknie w środku... Czy wasze szczeniaki też tak robią? Czy to normalne?

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

11 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • Kainate
    Kainate Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Zabieranie ubrań, żucie ich i rozszarpywanie – tak, to się dość często zdarza. Ale zjadanie ich... to już jest bardziej nietypowe. Czy on robi to tylko z ubraniami, czy zjada też inne niejadalne rzeczy: drewno, ziemię, kamienie itp. (to zaburzenie nazywa się pica)? Połyka je nawet wtedy, gdy jest sam, czy tylko wtedy, gdy próbujesz mu je odebrać?
    Przetłumaczony francuski
  • 11 komentarzy na temat 11

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post