Potrzebuję pomocy – tylne łapy odmawiają posłuszeństwa

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Dobry wieczór wszystkim

Mój 12-letni rotek ma problemy z tylnymi łapami, po prostu mu się uginają.

Często upada albo się ślizga, zwłaszcza na kafelkach, więc położyłam w domu dywany, żeby ułatwić mu poruszanie się.

W ciągu dwóch tygodni byłam dwa razy u weterynarza.

Za pierwszym razem dostał zastrzyk przeciwzapalny i następnego dnia było już lepiej, ale kilka dni później przewrócił się i nie mógł się ruszyć. Pojechaliśmy do weterynarza, który stwierdził, że to pewnie dyskopatia. Dostał kolejny zastrzyk, który miał zadziałać po trzech dniach, ale jak na razie widzę tylko niewielką poprawę.

Serce mi pęka, gdy go tak widzę – stracił całą radość życia i ma takie smutne spojrzenie.

Słyszałam o osteopatii dla psów. Czy ktoś z was korzystał już z pomocy psiego osteopaty dla swojego psiaka? A może znacie jakieś inne rozwiązania?

Zrobię dla mojego psa wszystko, choć wiem, że wiek robi swoje.

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

15 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • ?
    Zgłoś

Cześć, po tym jak spróbowaliśmy już wszystkiego, nie miałem innego wyjścia i musiałem go uśpić (wczoraj o 11:30).

Już w ogóle nie chodził, przestał trzymać potrzeby, patrzył na inne biegające psy z takim smutkiem w oczach, cały czas się trząsł.

To bardzo trudne, zostawił po sobie ogromną pustkę, strasznie mi go brakuje... czas bez niego tak strasznie się dłuży.

Spoczywaj w pokoju, mój Trytry

🤧

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Jeśli to ci w czymś pomoże, mój rottweiler ma dopiero 4 lata, a już od szczeniaka ma problemy z biodrami.

Płakał przy kładzeniu się czy siadaniu, ale zaczęłam podawać mu glukozaminę z Kirkland i od tamtej pory (czyli od prawie 3 lat) biega jak nigdy wcześniej i już w ogóle nie skomle. Szczerze mówiąc, to uratowało życie mojemu psiakowi (a przynajmniej bardzo je przedłużyło). Jeśli to może w czymkolwiek pomóc, to myślę, że warto spróbować.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Cześć, biedactwo, to na pewno go boli, skoro mniej chodzi. Idź do innego weterynarza albo od razu na ostry dyżur.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Zanaya, dzięki za linka.

Daję wam znać, co u nas – weterynarz wdrożył nowe leczenie i widać lekką poprawę. Jest mniej upadków, chodzi, ale wciąż z trudnościami.

Niestety na ten moment nie zanosi się na większą poprawę.

Zrobimy wszystko, co w naszej mocy, żeby był z nami jak najdłużej.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Dzięki za odpowiedź.

Weterynarz zrobił mu badanie krwi, wyniki są dobre.

Wspomniał też o tomografii, ale według niego, biorąc pod uwagę jego wiek, to już nic nie da.

Jutro zadzwonię do innego weterynarza, żeby poznać opinię kogoś innego.

Zapomniałam też dodać, że od kilku miesięcy piesek nie trzyma moczu.

Nie mogę już patrzeć na mojego psa w takim stanie, codziennie przez to płaczę. Dopóki nie cierpi i może tak żyć, nie zgodzę się na uśpienie.

Chcę go mieć przy sobie jak najdłużej.

Przetłumaczony francuski
  • 15 komentarzy na temat 15

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post