Moja sunia prosi o wyjście w środku nocy

Elisa_journalistewamiz
Elisa_journalistewamiz Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć,

Już dwa razy w ciągu tygodnia moja 2-letnia sunia, która od dawna zachowuje czystość, prosi o wyjście w środku nocy, około 5 rano, żeby załatwić grubszą potrzebę na zewnątrz.

Przecież wychodzę z nią tuż przed snem i, co ciekawe, nigdy w życiu nie zrobiła kupy podczas tego ostatniego spaceru. Jednak do tej pory nigdy też nie zdarzyło jej się prosić o wyjście w nocy...

W jej codziennej rutynie zmieniła się jedna rzecz: teraz dostaje kolację po nas, około 21:00-21:30, podczas gdy wcześniej jadła około 19:00-19:30. Myślicie, że to może być ze sobą powiązane?

Macie jakieś rady, jak ją zachęcić, żeby załatwiała się na wieczornym spacerze albo wytrzymała do rana? Nie to, żebym nie lubiła wstawać o 5 rano, ale sami rozumiecie... ^^

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

13 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • C
    Colombe Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Ja myślę, że to przez tę zmianę posiłków. Skoro wcześniej wszystko było w porządku, to dlaczego nie wrócisz do tego, co było? Przecież to odbija się na jego trawieniu! Z psami jest tak samo jak z nami – jeśli zwykle jesz o 12:00, a nagle dostaniesz obiad o 14:00, to będziesz głodny. Twojemu psu ta zmiana najwyraźniej po prostu nie służy!
    Przetłumaczony francuski
    Elisa_journalistewamiz
    Elisa_journalistewamiz Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Zmieniłam mu/jej pory karmienia zgodnie z radami behawiorystki, z którą się konsultuję.

Przetłumaczony francuski
    P'titefleur
    P'titefleur Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Czemu zmieniłeś mu porę karmienia?

Wszystkie moje psiaki jedzą przed nami i nigdy nie było z tym żadnego problemu.

Pies robi kupę jakieś dziesięć godzin po jedzeniu.

Przetłumaczony francuski
  • 13 komentarzy na temat 13

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post