Skakanie dalmatuńczyka po ludziach

Anonimowy użytkownik
Anonimowy użytkownik

Witam serdecznie mam pytanie ,bardzo nurtuje mnie zachowanie psa mojej siostry 1,5 rocznego dalmatyńczyka który cały czas skacze po nas czyli po mnie i moim mężu (nadmienię iż my posiadamy kundelka 2 letniego wykastrowanego i straty się nie brać go jeśli wiemy że będzie dalmatunczyk bo wtedy to jest masakra)a ten dalmatyńczyk wykastrowany nie jest...cały czas piszczy dziwnie przestępuje z łapy na łapę,podgryza i cały czas skacze po nas i próbuje nas zdominować..  czy to chodzi o zapach naszego wykastrowanego już psa???denerwuje mnie jego zachowanie i to że siostra tylko na niego krzyczy a on dalej robi to samo...albo jest tak zestresowany,albo nie wybiegany albo jedno i drugie co z nim robic jak już się spotkamy????dziękuję za jakąkolwiek radę pozdrawiam 

3 odpowiedzi
Mona
Mona

Ojej, dziwne, a na innych nie skacze? Możliwe że czuje zapach Waszego psa. A to, że może być niewybiegany to inna sprawa i w ten sposób próbue zwrócić na siebie uwagę. Ja bym podpytała weterynarza.

Tu jest troche porad na ten temat: https://wamiz.pl/pies/porady/8619/7-skutecznych-metod-na-oduczenie-psa-skakania-na-domownikow

Anonimowy użytkownik
Anonimowy użytkownik

Dziękuję serdecznie 

Cukierekkot
Cukierekkot

Jeżeli pies skacze, kiedy się przechodzi, to nie zwracać w ogóle na niego uwagi, nic nie mówić i nie krzyczeć na niego.

Potwierdź usunięcie

Czy jesteś pewien, że chcesz usunąć tę wiadomość?