Biała kulka u mojego kota

R
Rocpn Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć wszystkim,

Właśnie zauważyłem u mojego kocurka taką małą, białą kulkę.

Biała kulka u mojego kota

Czy powinienem skonsultować to z weterynarzem?

Z góry dziękuję za pomoc!

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

21 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Alo88
    Alo88 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    A więc to były jednak małe brodawki. Z czasem drapał się coraz bardziej, miał dwie na klatce piersiowej. Daliśmy je usunąć i od tej pory mamy spokój. Weterynarz powiedziała mi, że niektóre koty zupełnie dobrze z nimi żyją i nie trzeba ich ruszać, ale u naszego powodowały swędzenie, więc lepiej było je usunąć. W każdym razie nic groźnego :) Dzięki za wasze „sutkowe” rady :P
    Przetłumaczony francuski
    P
    Poneyimbu9199 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Hahaha, naprawdę wielkie dzięki za wszystkie wasze odpowiedzi! 4 rano, ja tu się spokojnie relaksuję przed telewizorem z moim kotem ❤️🐱, on daje się głaskać po brzuszku, a ja nagle trafiam na tę małą kuleczkę i panika... Już prawie dzwoniłam do weterynarza na ostry dyżur, a to faktycznie po prostu jego sutek 😂😂

Przetłumaczony francuski
    S
    Sandyg Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Tak w ramach żartu: jak miałam Iggy'ego, mojego pierwszego kota, i znalazłam mu jakąś krostkę na brzuszku, to od razu poprosiłam o wizytę w trybie pilnym. Weterynarz wyjaśnił mi – domyślam się, że ledwo powstrzymywał się od śmiechu – że samce też mają sutki (tak jak u ludzi). Poczułam się wtedy strasznie głupio!! 😂😂 Swoją drogą, nigdy by mi do głowy nie przyszło, żeby próbować to samej wycisnąć! Mój Boże!
    Przetłumaczony francuski
    Blue_Cat
    Blue_cat Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Litości! Dajcie im żyć... (biedne sutki).

Przetłumaczony francuski
    liquid_paper
    Liquid_paper Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Da się przebić sutek??? Nie wiedziałem... czekajcie, spróbuję... 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
    Przetłumaczony francuski
    Cassiope
    Cassiope Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Rzeczywiście, nie powinieneś był tego robić, bo może się to zaognić. Możesz zdezynfekować to miejsce Betadine i obserwować jego stan – jeśli zauważysz, że zaczyna się infekcja albo jego ogólna kondycja się pogorszy, skonsultuj się z weterynarzem. W innym przypadku poczekaj te 15 dni.
    Przetłumaczony francuski
    Alo88
    Alo88 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Dzień dobry, Czy dowiedzieliście się, co to było i czy już zniknęło? Właśnie znalazłam taką malutką białą krostkę na klatce piersiowej naszego kota. Weterynarz przychodzi do nas za 15 dni na szczepienie, więc ją wycisnęłam :/ Może nie powinnam była tego robić...
    Przetłumaczony francuski
    liquid_paper
    Liquid_paper Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

No, jednak trochę... :D

Przetłumaczony francuski
    ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Kiedy ta krostka zacznie wyglądać tak jak na zdjęciu, wtedy nie ma co zwlekać i trzeba pędzić do weterynarza! 😁 Widzę, że masz poczucie humoru 😉

Przetłumaczony francuski
  • 10 komentarzy na temat 21

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post