Kot sąsiadów zamknięty na balkonie

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć wszystkim,

Piszę do Was, bo kompletnie nie wiem, co robić.

Już wyjaśniam: mieszkamy w bloku na 2. piętrze, a nasi sąsiedzi z dołu od jakiegoś czasu mają kota. Widywałam go czasem w oknie i wydawał się szczęśliwy. Nigdy go nie wypuszczali na zewnątrz, ale niektóre koty całkiem dobrze to znoszą.

Tyle że od 2 nocy i 3 dni kot jest zamknięty na ich balkonie, na który mamy bezpośredni widok z naszej sypialni. Siedzi tam uwięziony bez jedzenia i picia, nie ma kuwety ani żadnych swoich rzeczy...

Oczywiście miauczy, zwłaszcza w nocy – serce się kraje, kiedy słyszy się, jak płacze!!

Dzisiaj mam wolne i po tym, jak kot spędził kolejną noc sam na balkonie, od rana dobijałam się do sąsiadów, ale pewnie są w pracy. Spróbuję jeszcze raz wieczorem, ale co mam zrobić, jeśli ich to nic nie obejdzie?! Czy powinnam dzwonić do TOZ-u??

Wrzuciłam mu trochę karmy, przynajmniej tyle zjadł, ale nie mam pojęcia, jak podać mu wodę. Mam nadzieję, że uda mi się pogadać z sąsiadami i dowiedzieć się, dlaczego tak go traktują.

Z góry dziękuję za wszystkie rady.

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

15 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • P'titefleur
    P'titefleur Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Aaa, no tak... umknęły mi te 3 dni......

Właśnie dlatego potrzebuje dowodów, zanim skontaktuje się z jakąś organizacją, i musi to zrobić szybko, zwłaszcza że oni wyjechali na wakacje albo już na stałe.......

Przetłumaczony francuski
    C
    Civa Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    P'titefleur, wygląda na to, że ten kot jest zamknięty również w dzień, nie wywalają go tylko na noc! Czy sąsiedzi w ogóle są u siebie? Może wyjechali na dobre! I czy dzwonienie do nich nie pogorszy tylko sytuacji tego kiciusia? Tak jak Ange, myślę, że musisz poprosić o pomoc, zwłaszcza jeśli on już od 3 dni i 2 nocy nic nie jadł ani nie pił! No i noce robią się coraz zimniejsze...
    Przetłumaczony francuski
    P'titefleur
    P'titefleur Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Zanim cokolwiek zrobisz: porób temu kotu zdjęcia o różnych porach, nawet w nocy... a dopiero potem idź z nimi pogadać.

Możliwe, że to kotka z rują i po prostu wystawiają ją na noc na dwór.

Fundacja BB ma też dział prawny: 01 45 05 14 60

Już kiedyś korzystałam z ich pomocy w podobnej sprawie z psem.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Tak czy inaczej, nic nie usprawiedliwia porzucenia kota na balkonie!

Zadzwoń do TOZ-u, żeby dowiedzieć się, jakie są procedury i nie wahaj się nawet trochę podkoloryzować sytuacji, żeby sprawy potoczyły się szybciej.

Przetłumaczony francuski
    Coco33150
    Coco33150 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Faktycznie, najlepiej będzie najpierw pogadać z sąsiadami... i zobacz, co ci odpowiedzą...

Przetłumaczony francuski
  • 15 komentarzy na temat 15

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post