Mój kot próbuje kopulować z moim ramieniem... co robić...

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć!

Mój kotek ma 6 miesięcy i od paru dni widzę, że próbuje kopulować z moją ręką. Bardzo mocno gryzie mnie przy tym w dłoń... cicho miauczy... przebiera po moim ramieniu wszystkimi łapkami i widać, że go to nakręca... Odganiam go... ale bardzo bym chciała, żeby ten nawyk mu przeszedł! Sama już nie wiem, co o tym myśleć, to zachowanie mnie po prostu konsternuje...

Czy mieliście kiedyś taką sytuację z którymś ze swoich mruczków?

Z góry dziękuję za wasze odpowiedzi.

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

20 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • ?
    Zgłoś

No więc właśnie dzwoniłem do weterynarza i powiedział mi, że lepiej będzie odczekać 4 dni po szczepieniu, bo to wrażliwy kociak, dzięki.

Powiedział mi też, że operacja kosztuje około 430 zł.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Sorki za błędy, pisałam bez patrzenia w ekran xD Moja kotka Angèle siedziała mi prosto przed nosem hehe.

Sezen, jeden szybki telefon do weterynarza i będziesz wiedzieć, co robić!

Laurence i jej arka Noego

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Sezen,

Słuchaj, nie jestem weterynarzem, więc nie chcę ci pisać byle czego. Myślę, że najlepiej będzie, jeśli po prostu zadzwonisz teraz do swojego lekarza i go o to zapytasz. Mam wprawdzie spore doświadczenie z kotami, zwłaszcza z tymi wolno żyjącymi i moimi własnymi, ale w tej kwestii naprawdę tylko weterynarz może ci rzetelnie odpowiedzieć. Zadzwoń od razu, przecież nic cię nie kosztuje, żeby zapytać, a jest prawie 18:00, więc gabinet powinien być jeszcze otwarty. Powiedz mu dokładnie to, co napisałaś nam tutaj – że kotek tydzień temu skończył leczenie na panleukopenię (koci tyfus), że ma zostać zaszczepiony, podaj jego wiek itd. Koniecznie zadzwoń do weta, tylko on jest w stanie to właściwie ocenić!

Daj nam znać, co i jak

Pytasz, czy to nie jest dla niego niebezpieczne? Jeśli masz na myśli kastrację, to oczywiście nie jest ona groźna, ale tak jak mówię – zadzwoń do weterynarza i wyjaśnij mu wszystko, co tutaj opisałaś i o czym wspomniałam wyżej!

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

laurencence, ja zaplanowałam szczepienie na tę sobotę (nie szczepiłam go wcześniej, bo nie był w najlepszej formie, a poza tym minął dopiero tydzień, odkąd skończył leczenie na tyfus). Czy powinnam jeszcze trochę z tym poczekać??

To nie będzie dla niego niebezpieczne?

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Marjo ,

Pyta Cię, ile bierze Twój weterynarz, żeby zobaczyć, czy jest duża różnica w porównaniu z tym, co u nas?

Bo już nie pamiętam dokładnie, 8 lat temu to wcale nie było tanio! Myślę, że teraz to wyjdzie jakieś 350-400 zł, ale nie jestem tego pewna.

Laurence i jej arka Noego – to tylko po to, żeby sprawdzić, czy cena zależy od konkretnej kliniki i województwa!

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Pitoune lol

No tak, w końcu tylko to zostało do roboty lol

Marjo, a zapisałaś już swojego na wizytę, skoro rozmawiałaś ze swoim weterynarzem?

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Po prostu... Wykastrować!
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Marjo, Wydaje mi się, że masz ten sam problem – pytałaś o to w innym poście, czy powinnaś go wykastrować. Właśnie ci tam odpowiedziałam. Zobacz, to samo może zacząć wyczyniać twój kot. Obie musicie wykastrować swoje mruczki, bo są praktycznie w tym samym wieku!! O co chcesz pytać swojego weterynarza, Marjo? loll Przecież powie ci po prostu, że kocur czuje kotki i trzeba go zwyczajnie wykastrować!! Laurence i jej arka Noego
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Sezen

Pewnie domyślasz się, co zaraz powiem – najwyższy czas go wykastrować, bo jest już w odpowiednim wieku! Zaczyna się właśnie tak, a potem zacznie znaczyć ściany itd. Tak jak pisałam w innym poście, kocur może próbować ucieczek, jeśli poczuje kotkę w rui, a to grozi przypadkowym kryciem! Dochodzą do tego też choroby, jak chociażby koci AIDS, no i przede wszystkim walki kocurów. Jeśli nie jest przyzwyczajony do wychodzenia na zewnątrz, grozi mu mnóstwo innych niebezpieczeństw. Nie ma się co krępować, po prostu pogadaj o tym z weterynarzem. Nie widzę powodu do wstydu, wręcz przeciwnie – trzeba o tym powiedzieć wetowi i umówić kastrację jak najszybciej!

Laurence i jej Arka Noego

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Za parę tygodni skończy 7 miesięcy.

Naprawdę głupio mi o tym rozmawiać z weterynarzem.

Przetłumaczony francuski
  • 20 komentarzy na temat 20

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post